Det er røveri, når en person stjæler eller kræver fx penge udleveret med brug af vold eller trusler om vold. Det er en voldsom oplevelse, som kan give store psykiske eftervirkninger. Her kan du få mere viden om røveri og læse, hvad du kan gøre som medarbejder, som leder eller som medlem af arbejdsmiljøgruppen for at forebygge og håndtere røverier.
Hvornår er det røveri?
Røverier sker heldigvis sjældent - men det er vigtigt at vide, hvornår der er tale om et egentligt røveri, og hvad man skal gøre, hvis det sker.
Under og efter et røveri
I situationer, hvor du bliver truet til at udlevere penge fra et baglokale og evt. låst inde eller bagbundet, gælder det stadig om at gøre, som røveren siger og forholde sig roligt. Det sker heldigvis meget sjældent.
Til medarbejdere: Vær forberedt på røveri
Når du er forberedt på, at du kan komme til at stå over for en røver og ved, hvordan du skal takle dette, så øger du din sikkerhed og styrker dig psykisk.
Dine opgaver som leder
Som leder har du to især to opgaver i forbindelse med røveri i butikken: At sikre en god forebyggelse og at sørge for en god håndtering og opfølgning, hvis der sker et røveri.
Arbejdsmiljøgruppens opgaver
Som arbejdsmiljøgruppen kan I bidrage til at forebygge konflikter med kunder på flere måder.