Gode øvelser – med film og plakater

Vi har samlet nogle øvelser for ryg, nakke, skuldre og lænd, som er særligt beregnet til medarbejdere i detailhandlen. Øvelserne er en del af materialet 'Job og krop i detailhandlen', som handler om at styrke den fysiske trivsel på arbejdspladserne.

Din ryg og hele resten af kroppen er beregnet til at bevæge sig. Når du holder dig fysisk aktiv, udvikler du dine muskler, styrker du dine knogler, bevarer du din smidighed, frigøres hormoner som nedsætter smerten, og du vil føle større velvære. Og det bliver lettere at komme i gang igen.

Få inspiration i de to film og hente to plakater med øvelserne - lige til at printe ud og hænge op på opslagstavlen.

Video: Fire øvelser til nakke, skuldre og arme

 

Se en kort animationsfilm med fire enkle øvelser, som kan forebygge smerter og ømhed i nakke, skuldre og arme. Lav øvelserne 2-3 gange om ugen – alene eller sammen med dine kolleger.

Video: Fire øvelser til ryggen

 

Se en kort animationsfilm med fire enkle øvelser, som kan forebygge smerter i ryggen. Lav øvelserne 2-3 gange om ugen – alene eller sammen med dine kolleger.

 


Job og krop i Detailhandlen er udviklet i samarbejde med Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Indhold og øvelser bygger på kampagnen Job og Krop, som er baseret på viden og forskning fra NFA.Senest revideret den 04. juli 2023