Løft af varer, arbejdsstillinger ved fx arbejde i udgangskassen og det stående og gående arbejde påvirker muskler og led.
Generelt kan der gøres meget for at nedbringe påvirkninger fx anskaffe og anvende egnede tekniske hjælpemidler, instruktion i og bruger af korrekt arbejdsteknik, god tilrettelæggelse og planlægning af arbejdet, ordentlige pladsforhold samt hensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen og inventaret.
Herunder er der en række emner, der alle handler om nedbringe påvirkningerne og forebygge sygdomme og skader som følge af tunge løft og arbejde i dårlige arbejdsstillinger.
Her kan du se en række anbefalinger og gode råd om, arbejdsstillinger og håndtering af varer i dagligvarebutikker. Materialet er resultatet af et forskningsprojekt hos NFA, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og kan supplere BFA Handels materiale 'Hvordan du bedst'. Projektet er gennemført i samarbejde med BFA Handel.
Se også BFA Handels hjemmeside 'Hvordan du bedst...' – om løft, træk og skub


Her har vi samlet både viden om hvad siger reglerne omkring løft, skub og træk, men også hvordan I arbejder sikkert og sundt i forbindelse med håndtering af varer. Derudover finder en række værktøjer til instruktion og oplæring.






Her finder du instruktionsværktøjer i korrekt arbejdsteknik ved arbejdet i kassen, samt kampagnematerialer, der kan gøre arbejdet lettere i udgangskassen.

