Instruktionsfilm om unges arbejdsmiljø

Neden for finder du en række små film, som fortæller om godt arbejdsmiljø for unge i butikkerne. Brug dem fx som led i instruktion og oplæring af nye unge medarbejdere – eller se dem selv for at blive klogere.

Animationsfilm til generel instruktion

Filmen kan bruges til at tale om de unges arbejdsmiljø, og dermed supplere jeres mundtlige instruktion og oplæring. Filmen kommer omkring områder som brug af kniv, løft, træk og skub af indkøbsvogne, arbejdsstillinger, brug af maskiner og kemiske produkter.

Fire film om unges arbejde i butikken

1. Den vigtige oplæring

En kort film om at inddrage de unge i arbejdsmiljøgruppen. Hør en varehuschef fortælle om hvad de har gjort, og hvad de fået ud af at inddrage de unge i butikkens arbejdsmiljøarbejde. 
 

2. Tag de unge med i arbejdsmiljøarbejdet

En kort film om den vigtige oplæring af de unge. I filmen fortæller to piger om, hvordan de har været inddraget i at sikre de unge en god instruktion og oplæring, og hvad det har betydet for dem. Hør også souschefen fortælle om gevinsten ved at inddrage de unge i arbejdsmiljøarbejdet. 
 

3. Spot til de unge

Ved du, hvad god oplæring kan betyde for dig, der er i fritidsjob? Se teaseren filmen om Cecilie og Emilie, der har fritidsjob i et supermarked. De har gjort oplæringen både sjov og relevant.
 

4. Spot til cheferne

Husker du at inddrage dine medarbejdere under 18? Se teaseren for to film om, hvilken gevinst, det giver for din butik at inddrage de unge i oplæring og arbejdsmiljø.


Senest revideret den 04. juli 2023