Gode råd om kemi i bager- og konditorbutikker

Få overblik over den faremærkede kemi I anvender i bager- og konditorbutikker med BFA Handels otte råd til håndtering og risikovurdering af farlige stoffer og materialer. Materialet kan bruges sammen med værktøjet ”SafetyObserver”.

I bager-og konditorbutikker findes faremærket kemi, der kan udgøre en risiko for skader og gener. Det giver risiko for skader og gener hos dem, der arbejder i bager- og konditorbutikker. 

BFA Handel har udarbejdet otte gode råd på to sider hver, som hjælper jer til at få overblik og at sætte ind for at fjerne risikoen.

Hent de gode råd

  1. Ventilation i bageriproduktionen
  2. Håndtering af bageingredienser
  3. Rengøring af udstyr, maskiner og gangveje
  4. ATEX-tændkilder og eksplosionsfare
  5. Faremærket kemi
  6. Personlige værnemidler
  7. Beredskab ved uheld og ulykker
  8. Sikkerhedsskilte og afmærkning
  9. Hent alle materialerne samlet

Brug sammen med "SafetyObserver"

I kan bruge de otte gode råd direkte i jeres gennemgang af arbejdspladsen med værktøjet "SafetyObserver", der er udviklet af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA. BFA Handel har udviklet et modul i "SafetyObserer" specielt rettet mod bager- og konditorbutikker.


Senest revideret den 15. juli 2025