Vejledning: Styr på arbejdsmiljøet i bagerbutikken

I denne vejledning stiller vi skarpt på, hvad det vil sige at have et sikkert og sundt arbejdsmiljø i bagerbutikker og på, hvad det er vigtigt at have øje for, når I skal planlægge og udføre arbejdet.

En god og effektiv arbejdsmiljøindsats kræver samarbejde mellem ledelsen og de ansatte. Et godt arbejdsmiljø kan øge produktiviteten og påvirke trivslen, og nogle vil måske ovenikøbet påstå, at arbejdsmiljøet ligefrem kan smages i brødet og i kagerne.

I ’Styr på arbejdsmiljøet’ stiller vi skarpt på, hvad det vil sige at have et sikkert og sundt arbejdsmiljø i bagerbutikker og på, hvad det er vigtigt at have øje for, når I skal planlægge og udføre arbejdet.

Dette materiale er udarbejdet som en hjælp til at forebygge og håndtere problemer i arbejdsmiljøet, som henvender sig til ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og medarbejdere i bagerbutikker.

Læs bl.a om:

  • Hvordan I mindsker belastningen fra løft, træk og skub.
  • Det psykiske arbejdsmiljø i slagterbutikken - herunder arbejdspres, kundekontakt og røveri.
  • Forebyggelse af arbejdsulykker
  • Instruktion og oplæring - herunder specielt af unge.
  • Arbejdspladsvurdering og lovpligtige eftersyn af tekniske hjælpemidler.
  • Og meget mere.
     
  • Hent vejledningen Styr på arbejdsmiljøet i bagerbutikken

Senest revideret den 4. juli 2023