Otte gode råd om kemi i bager- og konditorbutikker

Hent otte korte info-ark, som hjælper jer med få overblik over potentielt farlige stoffer og kemi butikken og læs, hvad I skal gøre for at fjerne risikoen. Materialet er godt at bruge sammen med værktøjer SafetyObserver.

Melstøv, rengøringsmidler, ingredienser... der findes potentielt farlige stoffer og kemikalier i så godt som alle bager- og konditorbutikker. Det giver risiko for skader og gener hos de, der arbejder i butikken. 

BFA Handel har udarbejdet otte informationsark på to sider hver, som hjælper jer til at få overblik og at sætte ind for at fjerne risikoen.

Brug sammen med SafetyObserver

I kan bruge informationsarkene direkte i jeres gennemgang af arbejdspladsen. I kan med stor fordel bruge dem sammen med værktøjet SafetyObserver, der er udviklet af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA. BFA Handel har udviklet et modul i SafetyObserer specielt rettet mod bager- og konditorbutikker.

Hent informationsarkene

  1. Ventilation i bageriproduktionen
  2. Håndtering af bageingredienser
  3. Rengøring af udstyr, maskiner og gangveje
  4. ATEX-tændkilder og eksplosionsfare
  5. Faremærket kemi
  6. Personlige værnemidler
  7. Beredskab ved uheld og ulykker
  8. Sikkerhedsskilte og afmærkning
  9. Hent alle materialerne samlet

Senest revideret den 18. november 2024