Vejledning til Instruktion og Oplæring

Ifølge arbejdsmiljøloven skal hver enkelt medarbejder have en tilstrækkelig og hensigtsmæssig instruktion og oplæring i at udføre arbejdet på en farefri måde, og oplyses om de ulykkes- og sundhedsfarer, der eventuelt er forbundet med deres arbejde.

En grundig instruktion og oplæring er en af forudsætningerne for at begrænse unødige belastninger og eventuelle arbejdsskader og er derigennem med til at nedsætte syge-fraværet. Det skaber tillige tryghed og større effektivitet, når medarbejderne er klædt ordentligt på til at udføre deres job.

Der skal løbende følges op på instruktionen og oplæringen og føres effektivt tilsyn med, at arbejdet udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Det vil sige, at arbejdsgiveren eller en arbejdsleder i det daglige skal holde øje med, om medarbejderne følger instruktionen.

Denne vejledning
Hvis I følger denne vejledning og tilhørende skema og tjekliste, vil I være godt klædt på i forhold til instruktion og oplæring af de ansatte. Da dette er en generel vejledning til detailhandlen, er det vigtigt at tilpasse brugen af vejledningen, så den passer til jeres butik, fx kan I tilpasse tjeklistens emner til jeres forhold.

Søger, vent venligst...
Ingen resultater...
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev


I want to sign up:

 

Afmeld nyhedsbrev
Send denne side til en ven eller kollega.
Du har 0 dokumenter
på din download-liste