Case 13

Maskinsikkerhed i slagterbutikken

Situationen:

I slagterbutikken er I i sikkerhedsgruppen blevet enige om at gennemgå de forskellige maskiner for at se, om de har det fornødne sikkerhedsudstyr, så der ikke er nogen, der skærer sig eller får fingrene i nærheden af de farlige maskindele.

 

Det drejer sig om følgende maskiner:

 

- kødbåndsaven

- pålægsskæremaskinen

- kødhakkeren

- lynhakkeren

- røremaskinen

 

Der er heldigvis aldrig sket nogen ulykker, men enkelte gange har det lige været ved at ske, at en medarbejder har fået fingeren i maskinen.

 

Opgave:

  1. Hvilke sikkerhedskrav er der til de nævnte maskiner?
  2. Hvad vil I stille af forslag til, hvordan I yderligere kan forhindre, at ulykker ved brug af skæreredskaber og maskiner kan undgås?
Søger, vent venligst...
Ingen resultater...
Send denne side til en ven eller kollega.